Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Ásványvíz.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Ásványvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Nem mentes - Más van az ásványvizes palackokban

Nem mentes - Más van az ásványvizes palackokban

Az ásványvizek elnevezésére, jelölésére szigorú szabályok vonatkoznak. Egy ásványvíz olyan tulajdonsága, amely valamennyire jellemző, nem tüntethető fel különleges tulajdonságként, bizonyos jelzők pedig csak meghatározott határérték megléte esetén használhatók. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint a megvizsgált 54-ből 25 terméken rossz a jelölés. Az Apenta, a Danone, a Tesco, a Mizse, a Primavera, a San Benedetto és a Szentkirályi a szőnyeg szélén.

Víz napi ásványvíz büntetés

Víz napi ásványvíz büntetés

A GVH stílusosan ma, a Víz világnapján büntette meg az Aquariust, mert az Veritas Gold ásványvizét reklámjaiban egy kicsit túlértékelte. Az AquariusAqua Kft. még 2005 októberében jelentkezett a független séfekből és sommelierekből álló világszervezet, a Nemzetközi Íz és Minőségi Intézet (iTQi) által szervezett brüsszeli versenyre, ahol 2006 májusában elnyerte a Superior Taste Award with **' nevű elismerést. A társaság ezt követően, 2006 júniusában a Veritas Gold nevű ásványvízét a Világ élén', A legkiválóbb íz-díjas ásványvíz', illetve a A legkiválóbb íz-díjas magyar ásványvíz' jelzőket használva reklámozta.

A csontritkulás ellen is jó

A csontritkulás ellen is jó

Az egész világon és Magyarországon is a lakosság körülbelül 10 százaléka szenved csontritkulásban. Aki teheti naponta legalább fél órát sétáljon, igyon minél több magyar ásványvizet, ugyanis ezek tele vannak kálciummal.

 A Margitszigeti elköltözött a Margitszigetről

A Margitszigeti elköltözött a Margitszigetről

A Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) 2010 januárjától új, hazai forrásból palackozza ásványvizét, ezzel egyidejűleg Margitszigeti gyártását megszüntette. A több mint 100 éve létező, tradicionális magyar ásványvíz márka megújul minőségében és csomagolásában is a fogyasztói elvárásokhoz igazodva, gyártása az Acquarius-Aqua Kft-vel kötött megállapodás keretében folytatódik. Az ásványvíz piacon megfigyelhető fogyasztói szokásbeli változások szükségessé tették, hogy a vállalat áttekintse és felülvizsgálja termelési, gyártási lehetőségeit és a piaci igényekre gyors és hatékony választ adjon.

Magyar Kereskedelmért Nagydíj

Magyar Kereskedelmért Nagydíj

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. kereskedelmi vezetője, Csikesz Csaba megkapta a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat, az idén ötödik alkalommal megrendezett Európai Kereskedelem Napja rendezvényen. Az eseménysorozatot a brüsszeli EuroCommerce hozta életre, Magyarországon pedig a VOSZ állt a kezdeményezés élére. A tekintélyes érdemmel a kereskedelmi vezető egyúttal tovább fokozta a cég elismertségét is.

Új vezérigazgató a Kékkúti Ásványvíz Zrt. élén

Új vezérigazgató a Kékkúti Ásványvíz Zrt. élén

Pályafutása során több sikeres nemzetközi megbízatást is teljesített. Legutóbb a cég Mergers and Acquisition osztályát irányította. Korábban a Nestlé Waters Direct dél-európai üzletágának ügyvezető igazgatója, a Nestlé Waters Direct Europe pénzügyi igazgatója és a Vittel Deutschland ügyvezető igazgatója volt. Gotterbarm németül, franciául, angolul és spanyolul folyékonyan beszél.

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót! feliratú különleges címkével ünnepli a Zala folyó völgyében található település várossá avatásának negyedszázados évfordulóját a NaturAqua természetes ásványvíz. Az ország 100. városában év végéig megduplázódik az értékben kategóriavezető hazai ásványvíz termelése.

Miből van a jó fröccs?

Miből van a jó fröccs?

Elképesztő eredménnyel zárult vaktesztünk, amelyben a közismert bolti ásványvizeket eresztettünk össze Irsai Olivérrel és egy szintén közismert Hunyadi téri szikvízzel, hogy választ kapjunk az elmúlt másfél évszázad legszorongatóbb kérdésére: ásványvízből is lehet jó fröccsöt készíteni, vagy csak szódából?

Az ásványvizek élettani hatása

Az ásványvizek élettani hatása

Az ásványi anyagok szervezetbe juttatásának legkézenfekvőbb módszere lehet az ásványvízfogyasztás: sportolók, fizikai munkát végzők és idős emberek is egyszerűen és gyorsan pótolhatják ásványi anyag hiányukat, biztosítva ezzel a szervezet optimális működésének feltételeit.

Hirdetés
Székely ásványvizek versenyeztek a Tündérek Bora címért

Székely ásványvizek versenyeztek a Tündérek Bora címért

Negyven székelyföldi település ásványvize versenyzett a hétvégén a Tündérek Bora címért a háromszéki Kézdiszentkereszten szervezett Borvíz Ünnepén. A helyiek borvíznek nevezik az ásványvizet, amely több ezer helyen, változatos ásványi tartalommal tör a felszínre Székelyföld sok részén. A nagy hozamú források vizét palackozzák, a kisebb forrásokat napi használatra, népi gyógyfürdők üzemeltetésére használják. Ez utóbbiak számát csak a Hargita-hegység térségében 103-ra becsülik a szakemberek.

Ásványvíz Öttevényből

Ásványvíz Öttevényből

Megtalálták Magyarország egyik legjobb minőségű ásványvizét a Győr-Moson-Sopron megyei Öttevényen. A jégkorszaki rétegek között feltárt víznek még nem adtak nevet. Barta Ákos régi álma vált valóra, amikor ezen az üres építési telken megtalálta a folyékony kék aranyat. És ez az a kút, ami felszínre hozza a jégkorszaki rétegek közé zárt természeti kincset. A víz minőségi vizsgálatain és kóstolásán már túl vannak.

A csapvíz ellenére is vedeljük az ásványvizet

A csapvíz ellenére is vedeljük az ásványvizet

Bikfalvi Istvánné szerint a mértéktelen ásványvízfogyasztásnak nincs egészségügyi kockázata. Azt ugyanakkor elismerte, hogy Magyarországon a csapvíz is kifogástalan minőségű. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer szakértője szerint az egészséges embereknek nem árthat az ásványvíz, de nem érdemes sokáig ugyanazt az összetételű ásványvizet inniuk. Az 1990-es évek elején 3-4 liter volt az évi egy főre jutó ásványvízfogyasztás, tavaly pedig már 105 liter - mondta az InfoRádiónak Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára. Bikfalvi Istvánné szerint a csaknem harmincszoros növekedés hátterében az áll, hogy sokan csapvíz helyett isznak ásványvizet. A magyar csapvíz is megbízható és kifogástalan a minősége, nincsen vele semmi baj, de klórozzák, így sokak szerint nem olyan jó ízű - emelte ki. A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára hangsúlyozta: nincs egészségügyi kockázata az ásványvíz túlzott fogyasztásának, ugyanis napi egy-másfél liter fogyasztása esetén sem kerül akkora ásványi anyag mennyiség a szervezetbe, amely káros lenne, és az ásványvíz eredendően tiszta. A képet az teszi teljessé, ha elmondjuk, hogy a világsztárokkal reklámozott ásványvízfogyasztás súlyosan károsíthatja a környezetet a milliószám kidobott PET-palackok miatt.

Az érintés kiütheti az ízlelést vásárláskor

Az érintés kiütheti az ízlelést vásárláskor

Néhány vásárló nagyobb jelentőséget tulajdonít az ásványvíz csomagolásának, mint a tartalmának. Főleg azoknál, akik nem szeretik megérinteni a termékeket, mielőtt megvásárolják. A camdeni Rutgers Üzleti Iskola marketing docense, Maureen Morrin új kutatása szerint a gyártóknak és kereskedőknek alaposan meg kell válogatniuk, milyen a termék csomagolásának tapintása, ha azt akarják, hogy meg is vegyék. Morrin és Aradhna Krishna a Michigani Egyetem marketing tanszékének professzora megvizsgálta, hogy a különböző tapintású, de egyébiránt teljesen egyforma csészék hogyan befolyásolják az íz értékelését. Több mint ezer önkéntes férfinak és nőnek kínáltak fel mintákat ugyanabból az ásványvízből. A kutatás azt sugallja, hogy a gyártóknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk termékeik tapintási jellemzőit. Morrin szerint az érintés nagyon fontos része a fogyasztó élményének, ezért nem szabad mellőznünk ezt a tényezőt csak azért, mert általában nem tudatosul bennünk a szerepe. Morrin és Krishna a kutatás során arra koncentrált, hogy a a termékminőséggel nem kapcsolatos jellemzők, mint pl. a csomagolóanyag tapintása mennyire befolyásolja a vásárló döntéshozatalát.

KDNP: vissza a visszaváltható palackokat!

KDNP: vissza a visszaváltható palackokat!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) jogszabályt módosítana és a termékdíj-szabályozás egyszerűsítésével, az adónem visszaforgatásával, valamint az újrahasznosításhoz szükséges gépek állami támogatásával ösztönözné a gyártókat és a forgalmazókat a környezetkímélő üdítő- és ásványvíz-csomagolás alkalmazására.

Az ízesített ásványvíz sem frankó

Az ízesített ásványvíz sem frankó

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) szerint az egyre divatosabb ízesített ásványvizet is mértékkel kell fogyasztani. A civil fogyasztóvédelmi szervezet MTI-hez eljuttatott keddi közleményben az ízesített ásványvizekkel kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a vásárlók figyelmét. A fogyasztóvédők szerint a hagyományos ásványvizekhez hasonlóan, az ízesítetteknél is időnként váltogatni kell a különböző márkák fogyasztását, mivel mindegyik más ásványi anyagokat tartalmaz. Hosszú időn keresztül csak egyfajta termék fogyasztása esetén bizonyos ásványokból túl sok kerülhet a szervezetbe.

Mi van az ásványvizekben?

Mi van az ásványvizekben?

Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.

Nem is a vezetékes víz, hanem a ...

Nem is a vezetékes víz, hanem a ...

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki a Nap Háza Kft.-re, mivel a hatóság szerint a víztisztító berendezéseket forgalmazó cég 2004 óta valótlanul állította, hogy a vezetékes ivóvíz és az ásványvíz fogyasztása is árt az egészségnek - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

Tuti menü