Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A víz hatásairól általában képes leírás - Ásványvíz.tlap.hu
részletek »

A víz hatásairól általában - Ásványvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » A víz hatásairól általában
Keresés
Találatok száma - 10 db
A folyadékfogyasztás

A folyadékfogyasztás

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és 3 hétig élelem nélkül? A víz nélkülözhetetlen az élethez! A felnőtt ember testének 60-70%-át, a gyermekek szervezetének 80%-át alkotja víz. Nem csak a fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem azokat külső közegként is körül veszi.

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és..

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és..

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és 3 hétig élelem nélkül? A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez! A felnőtt ember testének 60-70%-át, a gyermekek szervezetének 80%-át alkotja víz. Nem csak a fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem azokat külső közegként is körül veszi. Funkciója sokrétű, hiszen oldószer, vivőanyag, hőtároló, hűtőfolyadék, számtalan biokémiai reakció kiindulási és végterméke.

A víz mint gyógyító

A víz mint gyógyító

A Földnek csaknem minden részén számtalan helyen törnek elô források, amelyeknek a vize lényegesen különbözik a közönséges kút-, folyó-, tóvíztôl. Egyik forrás vizében jelentékeny mennyiségû különbözô só van oldva, a másik bôségesen tartalmaz oldott gázokat, például: széndioxidot, kénhidrogént; a harmadiknak a hômérséklete jelentékenyen magasabb, ismét egy másikat a radioaktivitása teszi kiválóvá. Sokszor ezek közül a kiváló tulajdonságok közül nem egy, hanem több is megtalálható egyes forrásvizekben. Az ember azonban nem elégedett meg azzal, amit neki a természet önként nyujtott, hanem felkutatja a föld mélyebb rétegeit és ártézikutak segítségével felszínre hozza azokat a vízmennyiségeket is, amelyek a természet erejénél fogva még nem jutottak volna a napvilágra.

Vízkúra minden nyavalyára

Vízkúra minden nyavalyára

A Föld vízkészletének jelentős része a felszín alatt található, eredete főként a beszivárgó csapadék. Ám nem minden forrásvíz lehet ásványvíz, a hőfok függvénye a termál jelző, és csak komoly kritériumokat teljesítve válhat egyikük-másikuk gyógyvízzé - Vizes Hetek a FigyelőNeten.

Bőrápolás ásványvízzel

Bőrápolás ásványvízzel

Reggel és este hasznos arctejjel lemosni a vonásainkat, majd alaposan leöblíteni bő, langyos vízzel. A tonikot egyaránt használhatjuk zsíros és érzékeny bőrre. Még látványosabb hatást érhetünk el a tisztítóhabbal. A nedves bőrre kell kenni, néhány percig dörzsölni, végül leöblíteni langyos vízzel. Ha túlságosan zsírosak a vonásaink, akkor használhatunk arctisztító krémeket is. Ezek a készítmények hűsítőek, enyhén mentolosak, és még a bőr mélyebb rétegeiben is felszívódnak. Krémezés után kétszer öblítsük le az arcot: először langyos, ezután hideg vízzel.

Vízkúra minden nyavalyára

Vízkúra minden nyavalyára

A Föld vízkészletének jelentős része a felszín alatt található, eredete főként a beszivárgó csapadék. Ám nem minden forrásvíz lehet ásványvíz, a hőfok függvénye a termál jelző, és csak komoly kritériumokat teljesítve válhat egyikük-másikuk gyógyvízzé.

Nem mindenhol megfelelő az ivóvíz Magyarországon

Nem mindenhol megfelelő az ivóvíz Magyarországon

"Manapság egyre divatosabb a családok körében, hogy a csecsemőket ásványvízzel itatják a felforralt és lehűtött víz, tea helyett, sőt a tápszerek készítésénél oldószerként is ásványvizet használnak. Persze sok igazság van abban, hogy a túl sok tea elveszi a gyermek étvágyát, és kalóriafelesleget is termel, de az igazi ok valószínűleg az, hogy a szülők félnek attól, hogy a csapvíz szennyezett, és ez káros a baba egészségére. Amit az ásványvizekről - akár szénsavas, akár szénsavmentes - tudni kell, hogy valóban egészséges, üdítő ital a felnőtteknek, de nem minden fajtája ajánlott a csecsemőknek" - mondta Dr. Kádár Mihály.

Víz szűrés

Víz szűrés

1989 óta foglalkozom lakossági szolgáltatással, munkámmal elégedett, visszatérő ügyfeleim javaslatára bővítettem tevékenységemet háztartási víztisztító készülékek beszerzésével, szerelésével és üzemletetésével. Az aktívszenes és fordított ozmózis elvén működő készülékek a legjobb vízminőséget garantálják önnek. Erre garancia hogy az egyik legnagyobb gyártó magyarországi képviselőjétől vásárolom a készülékeket. Ez szükség esetén a minden igényt kielégítő gyors alkatrész és szűrőbetét utánpótlásra is érvényes. A készülékek szerelésére a törvényi kötelezettséget is meghaladó garanciát tőlem kaphat.

Mit kell tudni az ásványvízről?

Mit kell tudni az ásványvízről?

A természetes ásványvíz Magyarország nemzeti kincse, nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől és emberi beavatkozástól mentes, természetes élelmiszer. A táplálkozási, valamint általánosan az emberi szervezet életműködése szempontjából kedvező összetételben és kedvező mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket. Szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy víz minőségének ahhoz, hogy természetes ásványvíznek nevezhessék, és ezt a megfelelőséget hivatalos hatóság, az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatóság elismerése bizonyítja.

Hirdetés
Ballonos vízről

Ballonos vízről

1 Mitől ásvány? A természetes ásványvíznek (kémiai és mikrobiológiai szempontból is) tisztának kell lennie, valamint literenként legalább 1000 mg ásványi anyagot kell tartalmaznia. A szabályozás szerint ásványvíz az is, amely ennél az értéknél kevesebb oldott anyagot tartalmaz, de egy vagy több összetevőben különösen gazdag. 2 A magyarországi ásványvizek alapvetően három csoportba sorolhatók: kalcium-, magnézium-, illetve hidrogénkarbonátos vizeink vannak. Mindennapi fogyasztásra ezek közül utóbbiak a legalkalmasabbak, ezen belül is a szénsavmentes változatok. 3 Üdítő kortyok? A hazai vezetékes ivóvíz általában túl sok oldott anyagot tartalmaz, ezért nem szabad bármekkora mennyiségben fogyasztani. A mérsékelt ásványianyag-tartalmú ásványvizek összetétele azonban természetes eredetüknél fogva kiegyensúlyozott, ezért jobban oltják a szomjat, mint a csapvíz. Javasolt mennyiség: legalább napi 1,5 liter. 4 A több jobb? Nem mindig! A sok oldott anyagot tartalmazó vizekből nem szabad túl sokat inni, mert a fölös mennyiségű ásványi anyag később problémákat okozhat. A nagy fluortartalmú vizek éveken át fogyasztva például a csontanyagcsere zavarát idézhetik elő. Inkább olyan fajtát válassz, amelyben egyetlen anyag sem szerepel túlzott mennyiségben. Ezek arányát keresd a címkén!

Tuti menü