Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásványvíz - Fogalma képes leírás - Ásványvíz.tlap.hu
részletek »

Ásványvíz - Fogalma - Ásványvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Ásványvíz - Fogalma
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ásványvíz-OGYFI

Ásványvíz-OGYFI

Természetes állapotában emberi fogyasztásra szánt, elismert víz, amely védett, felszín alatti vízadó rétegből - egy vagy több természetes, vagy mesterségesen feltárt forrásból, kútból - származik. Ásványianyag- és nyomelem-tartalma, valamint egyéb összetevőinek következtében egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Az elismerést az OGYFI adja ki.

Mit kell tudni

Mit kell tudni

A természetes ásványvíz Magyarország nemzeti kincse, nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől és emberi beavatkozástól mentes, természetes élelmiszer. A táplálkozási, valamint általánosan az emberi szervezet életműködése szempontjából kedvező összetételben és kedvező mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket.

A víz fogalma

A víz fogalma

A legelterjedtebb folyadék, mely a természetben óriási tömegekben fordul elő s nemcsak az állati és növényi szervezetnek egyik alap-alkotó része, hanem lényeges szerepet játszott a föld keletkezési történetében is. A viz szintelen, szagtalan, íztelen folyékony test, mely nagyobb tömegekben kékes szinbe játszik. Sem maga nem ég, sem az égést nem táplálja, de minden égésnek egyik égési terméke. Egy liter vegyileg tiszta viznek súlya 4 C°-nál és 760 mm. légsúlynyomásnál 1 kg. és ez teszi nemcsak a mi súlymértékünk alapját, hanem a fajsúlymeghatározásnak is kiinduló pontja. A hőfok nagy befolyással van a vizre. 4 C°-nál a viz a legsűrübb és a hőfokkal fajsúlya is változik. Vegyileg tiszta viz 760 mm. légnyomásnál 100 C°-ra felmelegítve párolog és gőzzé alakul át; ezt a hőfokot forráspontnak nevezik. Ha pedig a vizet lehűtjük oly hőfokra, hogy az megszilárdul, azaz jéggé fagy, akkor e hőfokot 0-val jelöljük s fagyáspontnak nevezzük. Hogy a 0-foku jégből (1 kg.) 0-foku vizzé olvadjon, erre 79° hőegység kivántatik.

Vajon az ásványvíz a megoldás?

Vajon az ásványvíz a megoldás?

Bizonyára sokakat elrettentett, amit a csapvízről írtam előző levelemben. Az egyenes logikus következtetés az lenne, hogy ha inni kell, akkor nem marad más választásunk, mint az ásványvíz. Mi is valójában az ásványvíz? Ásványvíz olyan felszín alatti, természetes és/vagy védelmi intézkedésekkel védett víztartó rétegből feltárt vagy nyert, természeténél fogva tiszta, mikrobiológiai és kémiai szempontból emberi egészségre ártalmatlan víz, amelyben éves átlagértékben az oldott ásványianyag-tartalom eléri, vagy meghaladja az 1000 mg/litert.

Tuti menü