Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásványvíz - Magyarország képes leírás - Ásványvíz.tlap.hu
részletek »

Ásványvíz - Magyarország - Ásványvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Ásványvíz - Magyarország
Keresés
Találatok száma - 15 db
Magyar ásványvizek

Magyar ásványvizek

Magyarország nagy földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben. Ezek a vizek sok - egyes összetevőikben élettanilag kedvező - ásványi anyagot tartalmaznak. A Kárpát medence különleges adottsága, hogy a földkéreg üledékes kőzettömegét és az abba zárt vízkészletet a hő nagyobb mértékben járja át, mint a Föld egyéb területein, ennek következtében sok a hévíz lelőhely, és az ásványvizek viszonylag sok ásványi anyagot tartalmaznak. Magyarországon jelenleg közel 100 kút és forrás szolgáltat elismert, természetes ásványvizet, amelyek közül 45 - 50 vizét palackozzák.

Védi a vizeinket a Magyar Ásványvíz Szövetség

Védi a vizeinket a Magyar Ásványvíz Szövetség

A magyar ásványvíz minőségének védelme, elismertségének növelése az egyik feladata a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanácsnak. Ezenkívül persze a fogyasztók védelme és tájékoztatása is cél. Vízválasztó szolgáltatásunk szakmai támogatóját mutatjuk be.

A magyar ásványvizekről

A magyar ásványvizekről

A természetes ásványvíz, Magyarország nemzeti kincse nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől mentes élelmiszer. Szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy víz minőségének ahhoz, hogy természetes ásványvíznek nevezhessék, és ezt a megfelelőséget hivatalos hatóság, az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatóság elismerése bizonyítja. Csak az a víz lehet - úgy a hazai, mint az Európai Unió rendelete szerint - természetes ásványvíz, amely védett vízadó rétegből származik, eredendően tiszta, szennyeződésmentes, összetétele ismert és állandó, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően egészségre kedvező hatású, szigorú mikrobiológiai követelményeknek kell megfelelnie, néhány fizikai eljárástól eltekintve nem szabad kezelni, nem szabad - a szén-dioxid kivételével - idegen anyagot adni hozzá, a forrás/kút helyén kell palackozni, hogy eredeti tisztaságát és összetételét megőrizze.

Különleges magyar ásványvizek

Különleges magyar ásványvizek

Naponta 2;2,5 liter folyadékot kell magunkhoz vennünk, pótolandó a szervezetünkből különböző úton távozó vizet. A palackozott ásványvizek azonban nem egyformák: olvassuk el, melyikben mi van! A Kárpát-medence speciális adottsága a sok ásványvíz-lelőhely. Magyarországon több mint ötszáz ásvány- és gyógyvízforrást tartanak nyilván, és ötven forrásnál palackoznak hivatalosan elismert ásványvizet. Már a rómaiak itták, de csak Mária Terézia uralkodása alatt fordítottak kiemelkedő figyelmet a hazai ásványvizekre: elkezdték kutatni, elemezni a forrásokat, majd összegző tanulmány is megjelent a témában. A XIX. század végére nemzetközileg ismertté és elismertté vált a magyar ásványvizek kedvező élettani hatása mind külsőleg, mind ivókúra esetén. Megkezdődött ipari palackozásuk. Ásványvizeink nemzetközi díjai: 1880-ban Graz, 1882-ben Trieszt, 1904-ben St. Luis, 1912-ben Párizs. És nem csak olyan régen, hiszen a 1991. évi turini kiállításon is díjat kaptunk!

Egészségre káros anyagot találtak az ásványvízben

Egészségre káros anyagot találtak az ásványvízben

Az egészségre káros hormonokat tartalmaz a műanyag palackokban árusított ásványvizek nagy része - mutatta ki a frankfurti egyetem két biológus kutatója. Feltételezik, hogy a női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló vegyület a palack anyagából oldódik ki és kerül az üveg tartalmába.

Iható természetes kincseink

Iható természetes kincseink

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkárát, Dr. Bikfalvi Istvánnét kérdeztük a hazai és a nemzetközi ásványvíz-fogyasztási szokásokról és az ásványvizekkel kapcsolatos érdekességekről. Mennyi ásványvizet iszik évente a magyar fogyasztó? Ajánló Az [origo] egészség hazai ásványvizekkel foglalkozó aloldala Kapcsolódó anyagaink A víz élettani szerepe: hőségben fogyasszunk még több folyadékot! Az ásványvizek élettani hatása Korábban Nyári meleg: figyeljünk a megfelelő folyadékfogyasztásra: Nem mindenhol megfelelő az ivóvíz Magyarországon Azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években jelentősen megnövekedett az egy főre jutó éves ásványvízfogyasztás. Az ásványvíz Magyarországon is bekerült az alapvető élelmiszerek közé, melyet a társadalom széles rétegei fogyasztanak. Míg a kilencvenes évek elején egy átlagos magyar 3-4 liter ásványvizet fogyasztott évente, 2007-ben és 2008-ban ez a mennyiség már 105/liter/fő/év volt. Egyébként a legmagasabb egy főre jutó ásványvízfogyasztással Olaszország büszkélkedhet, az átlagos olasz 180-190 liter ásványvizet is megiszik évente. Magyarországon további évenkénti 3-4 százalékos fogyasztás-növekedéssel számolunk.

Természeti kincseink

Természeti kincseink

A karácsonyi eszem-iszom után nem árt, ha az egészségünkkel is fokozottan törődünk. Ebben segítségünkre lehet egy nagyszerű kiadvány, az Ásványvizek könyve, melyet az Aquaprofit két tulajdonosa jegyez, Nádasi Tamás és Udud Péter. A könyvet a napokban mutatták be.

Csapból isszák az ásványvizet

Csapból isszák az ásványvizet

Engedélyezte az ásványvíz megnevezés használatát két tatabányai vízakna vizére az ÁNTSZ Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága (OGYFI). A város és térségének lakói így csapból isszák az ásványvizet, literenként 50 fillérért - mondta Zsidek Ferenc, az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV Zrt.) felügyelőbizottságának önkormányzati tagja. Az ÉDV Zrt. palackozási célra történő, belső felhasználás miatt kérte a víz vizsgálatát - tájékoztatott az OGYFI vezető főtanácsosa.

Egy kis történelem

Egy kis történelem

Történeti adatok bizonyítják, hogy hazánk területén több ásvány- és gyógyvizet már a rómaiak is ismertek és kedveltek. A Balfi ásványvizet már Marcus Aurelius korában, Kr. u. 180 körül is itták a rómaiak. A honfoglalás után első ízben egy 1199-ben írott oklevél említi Balfot. Később a Mária Terézia korában végzett vegyelemzések, kísérletek is bizonyították a balfi forrás savanyúvizének gyógyító hatását, ami az ásványvizet is, a fürdőt is Monarchia szerte híressé tette. Török József 1859-ben így ír a balfi ásványvízről: "Az ivóforrásban a víz buborékokat hányva törtet ki, egészen tiszta, átlátszó, színtelen, élénk kőkénszagú, kissé savanyú ízű, s pohárba merítve gyöngyöző."

Hirdetés
Öntapadós címkék - Azimex

Öntapadós címkék - Azimex

Azimex Kft Az Azimex Kft. 1997-ben alakult. 100%-ban magyar tulajdonú magánvállalkozás. A vállalatunk tevékenysége: papír- és nyomdaipari termékek előállítása és feldolgozása, saját gépparkunkkal. Majd ezen termékek értékesítése és közvetlen kiszállítása kereskedelmi logisztikai hálózatunkkal történik. Jelenlegi gyártástechnológiánk lehetővé teszi, az alábbi termékek helyi előállítását: Nyomott és nyomatlan Leporelló, fax papír, pénztárgéptekercs, banki thermotekercs, fotópapír, készpénz átutalási megbízás, számla, számlás csekk, pénzügyi, számviteli-szigorú számadású- és egyéb irodai nyomtatványok, öntapadós etikett címkék, hullámkarton dobozok. Gépeink kapacitásának megfelelően nagy mennyiségben standard nyomtatványokat, vagy kisebb mennyiségű egyedi, sőt: speciális nyomdaipari termékeket állítunk elő ? hatékonyan, költségtakarékosan. Cím: 2800 Tatabánya, Mészáros út 4. Tel: 06-34/314-110, 06-34/311-592 Fax: 06-34/300-039 E-mail: azimex@t-online.hu Ügyvezető: Szatmá ri Gábor               20/941-10-47

Ballonos vízadagoló

Ballonos vízadagoló

Az Aqua Vital ásványvíz nem csak kiemelkedően friss és természetes, hanem különösen értékes az ásványi összetétele révén, mely garantálja az ásványvíz folyamatos kiváló minőségét. Az Aqua Vital ásványvíz fontos része az egészséges táplálkozásnak. Kínálja meg ügyfeleit is, hogy még kellemesebben érezzék magukat Önnél. Fokozza munkatársai teljesítőképességét! A friss víz felébreszti az érzékszerveket, felpezsdíti a testet és beindítja az agyműködést. Élje át Ön is, hogy a rendszeres és minőségi vízfogyasztás milyen üdítően hat közérzetére - már néhány nap után is!

Asztali vízadagoló

Asztali vízadagoló

A tiszta vezetékes víz az Ön cégénél is kimeríthetetlen mennyiségben áll rendelkezésre minden logisztikai ráfordítás és egyéb költség nélkül. Friss, tiszta ízét nehéz felülmúlni. Kínálja vendégeit és kollégáit onnan, ahol azt a leggondosabban kezelik és emellett finom is. Különböző tanulmányok és tesztek támasztják alá kétséget kizáróan, hogy a vezetékes víz ízét tekintve megállja a helyét bármilyen összehasonlításban. Mindent megteszünk azért, hogy a legigényesebb elvárásoknak is megfeleljünk. Minőségi előírásunknak megfelelően rendszeresen tisztítjuk, és higiéniai ellenőrzésnek vetjük alá készülékeinket. Készséggel kötünk egyénre szabott szervizszerződést Önnel, függetlenül attól, hogy bérli vagy megvásárolta a gépünket. Keressen bizalommal, szervizcsapatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére.

Viola - Aqua Ásványvíz

Viola - Aqua Ásványvíz

A Viola-Aqua ásványvíz 2011. júliusától kerül forgalomba a Viola-Aqua Kft. jóvoltából azzal a céllal, hogy e termék fogyasztásával is támogatáshoz jusson az Újpest FC. Vizet ugyanis szinte minden ember fogyaszt. Akkor pedig miért ne fogyasztana olyat, amellyel közvetlenül támogatja szeretett csapatát? De nem csak a magánszemélyeket, családokat, hanem a cégeket is szeretnénk ily módon megszólítani. Sok cég vásárol ásványvizet és sokan vannak ezek közül, akik nem tudják a vállalkozásukkal támogatni szeretett csapatukat. Így viszont erre is lehetőség nyílik! Aki eddig, bár szerette volna, de nem tudta milyen formában támogathatná csapatát, most a Viola-Aqua ásványvíz fogyasztásával megteheti! A támogatás pedig mindig, minden formában jól jöhet! Támogassuk őket együtt, hogy a szlogenünk valósággá váljon!

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz

Cégünk a Jászok Kincse lúgos ásványvízzel foglalkozik. Ez az ásványvíz a természetes ásványvizek csoportjába tartozik, aminek köszönhetően nagyon jó ízű és makro-és mikroelemekben gazdag, természetesen lúgos, jódtartalmú ásványvíz. Fontos a rendszeres folyadék fogyasztás, és az sem mindegy, hogy milyen vizet iszunk. A Jászok Kincse ? 700 mg/l összes sótartalmú, természetesen lúgos, pH ~ 8 értékű és 500 mg/l hidrogén karbonát tartalmú ásványvíz. Annak, aki szeretne egészségére ügyelni és rendszeresen sportol, vagy aktív mozgást végez, annak mindenképpen ajánljuk.

Szentkirályi ballonos víz - házhoz visszük!

Szentkirályi ballonos víz - házhoz visszük!

Egészséges, tiszta és kényelmes ? a ballonos víz praktikusan gondoskodik az Ön, munkatársai, és vendégei vízellátását. A Fejér Food Kft-nél azon dolgozunk, hogy ön minél kényelmesebben, minél egyszerűbben juthasson hozzá az egészséges, higiénikusan adagolható, biztonságosan fogyasztható ivóvízhez. Béreljen tőlünk ballonos ásványvíz automatát és bízza ránk a palackutánpótlás szállítását is! Személyre szabott szolgáltatással, nagy odafigyeléssel, tapasztalattal és kedvező árakkal várjuk megrendelőinket! Ballonos víz a legjobb áron! Több mint 10 éves tapasztalattal vállaljuk ballonos ásványvíz automaták értékesítésé t, bérbeadását. Ha szeretné vendégei, munkatársai vízellátását higiénikusan és praktikusan biztosítani, bízza ránk a vízszállítást! Személyes kapcsolattartással, kedvező árakkal várjuk!

Tuti menü