Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásványvíz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ásványvíz képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 87 db
Alba Mineral

Alba Mineral

A székesfehérvári ásványvizek története: Székesfehérvár, a Dunántúl központjában fekszik, fontos kereskedelmi köz- és vasúti útvonalak csomópontjában. A város hagyományosan híres az ásványvizeiről, melyről Mátyás király kódexei is említést tesznek. Már a XIX. században kiadott útikönyvek is felhívták az utazók figyelmét arra, hogy a 'Királykútnál' frissítő hatású vízzel olthatják a szomjukat és a további utazásuk idejére feltétlenül lássák el magukat az életet adó vízzel. A város közterén lévő Rózsáskerti kút vizét jótékony gyógyhatása és különlegesen ízletes aromája miatt, még napjainkban is rendszeresen fogyasztják.

Aquamánia

Aquamánia

Betegségeink 90%-át megisszuk! Tudja meg Ön is azt, amit nem mondanak el a csapvízről és az ásványvízről! Az ivóvizet csőhálózatba jutása előtt klórgázzal fertőtlenítjük, illetve hypót is használunk fertőtlenítésre.

Maspex Olympos

Maspex Olympos

A Kiskunság szívében, Nyárlőrincen található a Maspex Olympos Kft. három hektáros területe, ahol gyümölcsfeldolgozás, ásványvíz- és üdítőital gyártás, raktározás és kiszállítás folyik. A Maspex Olympos Kft a Maspex Wadowice csoport tulajdonában lévő Maspex Hungary Kft. és a korábban görög tulajdonú Olympos-Top Kft. összeolvadásával jött létre 2005 elején. Így a cég portfoliójában nemcsak hazai, hanem Lengyelországban gyártott termékek is szerepelnek. 2005. végén került a cégcsoporthoz a magyar ásványvízpiac egyik legrégebbi védjegye az Apenta ásványvíz- és üdítőital márka, amelynek töltése a nyárlőrinci gyárban történik. A Maspex Wadowice csoport vezetése alatt lévő vállalkozás, mintegy 200 szakképzett alkalmazottjával, a maximális higiéniai követelményeknek megfelelő, csúcsmodern technikával készíti kiváló minőségű termékeit. A cég üdítő italokat, gyümölcsleveket, ásványvizet és instant termékeket is forgalmaz. A cég portfoliójába tartoznak a Kubu gyümölcsitalok, a TopJoy gyümölcslevek, az Apenta ásványvizek és természetes ásványvíz alapú üdítők, az Olympos citromlevek és gyümölcsitalok, a LaFesta kávéspecialitások és forró csokoládék, a Brumi kakaó, az Ekland instant tea, és a Coffeeta kávékrémpor.

Borsodi Víz

Borsodi Víz

Az 1959-ben végzett bányafeltárások eredményeként nagy sókoncentrációjú természetes szénsavas vízbázisra leltek. A 262 méter talpmélységű kútból napi 144 000 liter víz termelhető. A víz minősítése kalciumot és magnéziumot is tartalmazó alkálihidrogénkarbonátos és szulfátos ásványvíz, és 1970 óta kerül kereskedelmi forgalomba. Az akkori kapacitás évi egy-másfélmillió liter volt.

Medaqua

Medaqua

Parádi ásványvíz: Rendkívül alkalmas a folyadék- és sóveszteség gyors pótlására. Mivel az ásványvíz bőven tartalmazza nemcsak a kalciumot, hanem a szervezetben annak beépítését segítő egyéb mikroelemeket (fluor ...stb.) is, így serdülőkorban elősegíti a csontok és fogak képződését, illetve megakadályozza azok pusztulását, ritkulását (terhesség, idős kor).

Monte Clara

Monte Clara

A latorpusztai forrás vize kémiai és mikrobiológiai összetétele alapján a legszigorúbb egészségügyi követelményeknek is megfelelő forrásvíz. Alacsony nátrium tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségben, a magas vérnyomásban szenvedők, valamint kismamák és kisgyermekek is korlátozás nélkül fogyaszthatják. Nagyobb mennyiség bevitele esetén sem kell tartani a számos más ásványvíz rendszeres ivásakor kialakuló vízháztartási zavaroktól, illetve a magas nátrium tartalom okozta szív- és érrendszeri betegségek, valamint a magas vérnyomás kialakulásától.

Parádi kénes gyógyvíz

Parádi kénes gyógyvíz

A Csevice forrás gyógyvizét tehát több mint 200 éve használják különféle emésztőszervi megbetegedések kezelésére. Egyaránt alkalmas savtúltengéssel járó gyomor- és bélbetegségekben, valamint savhiányos gyomor- és bélhurutban. A gyomornedv elválasztást fokozó, vagy csökkentő hatás attól függ, hogy fogyasztása éhgyomorra, vagy étkezés közben történik. Két órával étkezés előtt fogyasztva az alkalikus gyógyvíz csökkenti a gyomornedv elválasztást, a táplálékkal együtt, vagy után fogyasztva azonban fokozza. Ezért tehát egyaránt alkalmas savtúltengéssel járó gyomor- és bélbetegségek, valamint savhiányos gyomor- és bélhurut gyógyítására attól függően, hogy étkezés előtt, közben vagy után fogyasztjuk.

Magyar ásványvizek

Magyar ásványvizek

Magyarország nagy földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben. Ezek a vizek sok - egyes összetevőikben élettanilag kedvező - ásványi anyagot tartalmaznak. A Kárpát medence különleges adottsága, hogy a földkéreg üledékes kőzettömegét és az abba zárt vízkészletet a hő nagyobb mértékben járja át, mint a Föld egyéb területein, ennek következtében sok a hévíz lelőhely, és az ásványvizek viszonylag sok ásványi anyagot tartalmaznak. Magyarországon jelenleg közel 100 kút és forrás szolgáltat elismert, természetes ásványvizet, amelyek közül 45 - 50 vizét palackozzák.

Védi a vizeinket a Magyar Ásványvíz Szövetség

Védi a vizeinket a Magyar Ásványvíz Szövetség

A magyar ásványvíz minőségének védelme, elismertségének növelése az egyik feladata a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanácsnak. Ezenkívül persze a fogyasztók védelme és tájékoztatása is cél. Vízválasztó szolgáltatásunk szakmai támogatóját mutatjuk be.

Hirdetés
A magyar ásványvizekről

A magyar ásványvizekről

A természetes ásványvíz, Magyarország nemzeti kincse nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől mentes élelmiszer. Szigorú követelményeknek kell megfelelnie egy víz minőségének ahhoz, hogy természetes ásványvíznek nevezhessék, és ezt a megfelelőséget hivatalos hatóság, az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatóság elismerése bizonyítja. Csak az a víz lehet - úgy a hazai, mint az Európai Unió rendelete szerint - természetes ásványvíz, amely védett vízadó rétegből származik, eredendően tiszta, szennyeződésmentes, összetétele ismert és állandó, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően egészségre kedvező hatású, szigorú mikrobiológiai követelményeknek kell megfelelnie, néhány fizikai eljárástól eltekintve nem szabad kezelni, nem szabad - a szén-dioxid kivételével - idegen anyagot adni hozzá, a forrás/kút helyén kell palackozni, hogy eredeti tisztaságát és összetételét megőrizze.

Különleges magyar ásványvizek

Különleges magyar ásványvizek

Naponta 2;2,5 liter folyadékot kell magunkhoz vennünk, pótolandó a szervezetünkből különböző úton távozó vizet. A palackozott ásványvizek azonban nem egyformák: olvassuk el, melyikben mi van! A Kárpát-medence speciális adottsága a sok ásványvíz-lelőhely. Magyarországon több mint ötszáz ásvány- és gyógyvízforrást tartanak nyilván, és ötven forrásnál palackoznak hivatalosan elismert ásványvizet. Már a rómaiak itták, de csak Mária Terézia uralkodása alatt fordítottak kiemelkedő figyelmet a hazai ásványvizekre: elkezdték kutatni, elemezni a forrásokat, majd összegző tanulmány is megjelent a témában. A XIX. század végére nemzetközileg ismertté és elismertté vált a magyar ásványvizek kedvező élettani hatása mind külsőleg, mind ivókúra esetén. Megkezdődött ipari palackozásuk. Ásványvizeink nemzetközi díjai: 1880-ban Graz, 1882-ben Trieszt, 1904-ben St. Luis, 1912-ben Párizs. És nem csak olyan régen, hiszen a 1991. évi turini kiállításon is díjat kaptunk!

Magyar ásványvizek II.

Magyar ásványvizek II.

Hogy az ásványvízpiac hoz-e akkora profitot, amely kiemelkedő marketingköltést tesz lehetővé, vagy éppen a piac szereplői a kommunikáció terén is igyekeznek egymásra licitálni, azt még a lapunk által megkérdezett reklámszakemberek sem merték eldönteni. Mindenesetre tény: a világhírű labdarúgót, a portugál Luis Figót nem az Országház szépsége csalta Budapestre, mi több, nem is a főváros, hanem a Kecskemét melletti Szentkirály volt múlt havi látogatásának célja. Reklámfilmet forgatott az öt éve szinte ismeretlen, ma pedig az egyik vezető piaci szereplő Szentkirályi Ásványvíz Kft. palackozóüzemében. Bár a 'Hegylakó' Christopher Lambert hamarabb tett látogatást Visegrádon, ahol a vár ódon környezetében forgatták a dunakeszi Pet-Pack Kft. ásványvízmárkája, a Visegrádi imázsfilmjét. Ez esetben is igaz, hogy egy korábban kis forgalmú, majd rövid idő alatt a piacvezetők közé került termék filmjéről van szó, amelynek sugárzását pár héten belül kezdik majd meg. Úgy tudjuk, hamarosan egy hollywoodi nagyágyú, Keanu Reeves is megjelenik az egyik magyar márka reklámjában, ám azt még titok övezi, hogy kiében. Mivel csak a legnagyobbaknak futja a Mátrix sztárjának gázsijára, így vélhetően egy nemzetközi italoscég magyar leánycége szerződtette a nők bálványát.

Magyar Ásványvíz Szövetség

Magyar Ásványvíz Szövetség

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy a tagjai által palackozott ásványvizek értékes, egészséges, tiszta, biztonságos és környezetbarát élelmiszerek, fogyasztásuk mindenkinek ajánlott.

Nem mentes - Más van az ásványvizes palackokban

Nem mentes - Más van az ásványvizes palackokban

Az ásványvizek elnevezésére, jelölésére szigorú szabályok vonatkoznak. Egy ásványvíz olyan tulajdonsága, amely valamennyire jellemző, nem tüntethető fel különleges tulajdonságként, bizonyos jelzők pedig csak meghatározott határérték megléte esetén használhatók. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint a megvizsgált 54-ből 25 terméken rossz a jelölés. Az Apenta, a Danone, a Tesco, a Mizse, a Primavera, a San Benedetto és a Szentkirályi a szőnyeg szélén.

Ásványvízben vezető

Ásványvízben vezető

Az ásványvízgyártók az idei év első négy hónap értékesítési eredményei alapján a válság ellenére is optimisták: abban bíznak, hogy a piac már túljutott a mélyponton, és három-négy százalékos enyhe mennyiségi növekedéssel számolnak 2009-re. Bizakodásukat az idei évre előre jelzett forró nyárra alapozzák.

Egészségre káros anyagot találtak az ásványvízben

Egészségre káros anyagot találtak az ásványvízben

Az egészségre káros hormonokat tartalmaz a műanyag palackokban árusított ásványvizek nagy része - mutatta ki a frankfurti egyetem két biológus kutatója. Feltételezik, hogy a női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló vegyület a palack anyagából oldódik ki és kerül az üveg tartalmába.

Víz napi ásványvíz büntetés

Víz napi ásványvíz büntetés

A GVH stílusosan ma, a Víz világnapján büntette meg az Aquariust, mert az Veritas Gold ásványvizét reklámjaiban egy kicsit túlértékelte. Az AquariusAqua Kft. még 2005 októberében jelentkezett a független séfekből és sommelierekből álló világszervezet, a Nemzetközi Íz és Minőségi Intézet (iTQi) által szervezett brüsszeli versenyre, ahol 2006 májusában elnyerte a Superior Taste Award with **' nevű elismerést. A társaság ezt követően, 2006 júniusában a Veritas Gold nevű ásványvízét a Világ élén', A legkiválóbb íz-díjas ásványvíz', illetve a A legkiválóbb íz-díjas magyar ásványvíz' jelzőket használva reklámozta.

Tuti menü