Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásványvíz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Iható - A [2. oldal]
részletek »

Ásványvíz képes leírás: Iható - A [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 87 db
Iható természetes kincseink

Iható természetes kincseink

A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkárát, Dr. Bikfalvi Istvánnét kérdeztük a hazai és a nemzetközi ásványvíz-fogyasztási szokásokról és az ásványvizekkel kapcsolatos érdekességekről. Mennyi ásványvizet iszik évente a magyar fogyasztó? Ajánló Az [origo] egészség hazai ásványvizekkel foglalkozó aloldala Kapcsolódó anyagaink A víz élettani szerepe: hőségben fogyasszunk még több folyadékot! Az ásványvizek élettani hatása Korábban Nyári meleg: figyeljünk a megfelelő folyadékfogyasztásra: Nem mindenhol megfelelő az ivóvíz Magyarországon Azt tapasztaljuk, hogy az utóbbi években jelentősen megnövekedett az egy főre jutó éves ásványvízfogyasztás. Az ásványvíz Magyarországon is bekerült az alapvető élelmiszerek közé, melyet a társadalom széles rétegei fogyasztanak. Míg a kilencvenes évek elején egy átlagos magyar 3-4 liter ásványvizet fogyasztott évente, 2007-ben és 2008-ban ez a mennyiség már 105/liter/fő/év volt. Egyébként a legmagasabb egy főre jutó ásványvízfogyasztással Olaszország büszkélkedhet, az átlagos olasz 180-190 liter ásványvizet is megiszik évente. Magyarországon további évenkénti 3-4 százalékos fogyasztás-növekedéssel számolunk.

Természeti kincseink

Természeti kincseink

A karácsonyi eszem-iszom után nem árt, ha az egészségünkkel is fokozottan törődünk. Ebben segítségünkre lehet egy nagyszerű kiadvány, az Ásványvizek könyve, melyet az Aquaprofit két tulajdonosa jegyez, Nádasi Tamás és Udud Péter. A könyvet a napokban mutatták be.

A csontritkulás ellen is jó

A csontritkulás ellen is jó

Az egész világon és Magyarországon is a lakosság körülbelül 10 százaléka szenved csontritkulásban. Aki teheti naponta legalább fél órát sétáljon, igyon minél több magyar ásványvizet, ugyanis ezek tele vannak kálciummal.

Monti

Monti

Az alacsony nátriumtartalmú és kiváló ásványianyag-összetételű monti minősített természetes ásványvíz a Káli-medence tőszomszédságában, Monostorapátiban 200 méter mélyről tör felszínre. A több mint 20 éve változatlan vízminőség azt igazolja, hogy a Kapolcs-völgyi térség felszíni környezeti hatásokra való érzékenysége alacsony és a kút kiképzése, hidrogeológiai védőterület kialakítása hosszú távon is biztosítja a vízadó réteg védettségét.

Magyar ásványvíz a világ legjobbja

Magyar ásványvíz a világ legjobbja

Magyar siker született az idei párizsi ásványvíz világkiállításon, a szénsavmentes kategóriában a világ legjobb vizének a Duna-Tisza közén működő Szentkirályi Ásványvíz Kft. terméke bizonyult. Magyar siker született az idei párizsi ásványvíz világkiállításon, a szénsavmentes kategóriában a világ legjobb vizének a Duna-Tisza közén működő Szentkirályi Ásványvíz Kft. terméke bizonyult; az ásványvíz Oscar-díjat csütörtökön veszi át Balogh Levente ügyvezető igazgató Párizsban - közölte Balogh Sándor, a cég alapító tulajdonosa.

Víztisztító készülékek

Víztisztító készülékek

Víztisztítással, víztisztító készülékekkel foglalkozom már néhány éve. Sokféle készülékkel, sokféle technológiával találkoztam az elmúlt években. Úgy döntöttem, hogy készítek egy oldalt, ahol -bevallom- valószínüleg szubjektíven, de megpróbálom összeszedni a víztisztítással kapcsolatos tapasztalataimat. A szubjektívitásomnak az az oka, hogy miután én is forgalmazok készülékeket, nem nagyon tudom függetleníteni magamat attól a ténytől, hogy én ezekben az általam forgalmazott készülékekben, ezekben a víztisztító technológiákban hiszek. Ugyanakkor ennek az oldalnak nem az a célja, hogy bármilyen víztisztító készüléket is eladjak Önnek, ezért például itt nem is fog ajánlattal találkozni, megrendelési lehetősége sincsen. Később majd találni fog néhány linket, ahol különböző víztisztító készüléket lehet jobban megismerni, esetleg megvásárolni, de nemcsak a saját honlapomon forgalmazott vízszűrőkhöz, hanem más, nekem konkurenciát jelentő készülékekhez is eljuthat ha érdekli a téma.

Nestlé Aquarel

Nestlé Aquarel

A Nestlé Aquarel tiszta és finom forrásvíz, amely megfizethető áron biztosítja a teljes családja számára az egészséges hidratációt. A Nestlé Aquarel-t Magyarországon 2002-ben vezették be. A víz természetes forrásait idézve, a Nestlé Aquarel számára Magyarországon kiválasztott forrást helyi fa- vagy virágfajta alapján nevezték el: Cédrus. A Nestlé Aquarel források védett területeken találhatók. Mielőtt a forrásvíz a felszínre jutna , hosszú utat tesz meg a föld alatt a kőzetrétegek között, amelyek természetes módon megtisztítják. A Nestlé Aquarel-t helyben palackozzák, és a Nestlé Minőségügyi Rendszerben kidolgozott szigorú ellenőrzésnek vetik alá, ami garantálja a kiváló minőséget.

Szódavíz

Szódavíz

A szódavíz (másként szikvíz, a köznyelvben szóda is), nyomás alatt lévő szénsavas ital. Szikvíznek (szódavíznek) csak olyan terméket szabad nevezni, amely szifonfejes palackba, vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonba van töltve.

László Szóda

László Szóda

A szikvízgyártás rövid története: 'A mesterséges ásványvizeknek nem hátrányára, hanem előnyére, a feltalálóknak pedig nem szégyenére, hanem dicsőségére válik, ha sikerül a vízbe az eddig elértnél nagyobb mennyiségben juttatni szabad szénsavat, vagy még annál is nagyobbat, mint amennyit a természetes vizek tartalmaznak.' - ezzel a gondolattal kezdődik Jedlik Ányos egy latin nyelvű tanulmánya, amely rövid összefoglalásban ismerteti Jedlik eredeti eljárását is 'a szódavíz, nátrium-magnéziumos víz, Eger-, Selters-, Püllna-víz' készítésének módja címen

Hirdetés
  A szikvízgyártás elterjedése Magyarországon

A szikvízgyártás elterjedése Magyarországon

Jedlik Ányos nyomán hazánkban gyorsan közkedvelt "gyógyvíz" lett a mesterséges ásványvíznek nevezett szikvíz, szódavíz. Ezzel párhuzamosan a fővárosi rézművesek, lakatosok hamarosan átálltak a gépgyártásra, és ennek köszönhető, hogy már a múlt században virágzásnak indult szikvízgyártás, mint kisipari mesterség. Még ma is sok, az évszázadunk elején legyártott szikvízgyártó gép található az országban, működő állapotban. A szikvízgyártás gyorsabb, modernebb térhódítása a két világháború közé tehető. Az akkor gyártott gépek még ma is dolgoznak, termelnek annak bizonyítására, hogy a magyar szikvízgyártási technológia európai színvonalat ért el.

Aliterrakva

Aliterrakva

Szürés: a medence vizének mechanikai tisztítása. A tiszta, élvezhető (kórokozóktól mentes) vízminőség elérésének alapfeltétele, hogy a medence gépészeti rendszere megfelelően méretezett legyen, mely a adott víztömeget meghatározott időn belül (holttér mentesen) képes átforgatni és megszűrni. Ennek leghatékonyabb eszköze a megfelelően kiépített vízbevezetési- (padló- és v. oldalbefúvók) és vízelvezetési (fenékleereszto, szkimmer, vagy vízelvezeto vályu), valamint vízelvezetési rendszerbe kapcsolt un. homokszűrő - forgató berendezés.

Háztartási vízkezelés

Háztartási vízkezelés

A víz a legfontosabb életelemünk, az ivóvíz minősége ezért különösen fontos. Bár a vízművek által szolgáltatott víz nagy tisztasága és kifogástalan mikrobiológiai állapota megfelel a hatósági előírásoknak, időnként mégis szolgálhat meglepetésekkel. Ha szeretné ezeket elkerülni, és igazán fontos Önnek családja egészsége és kényelme, akkor gondoskodjon önállóan az ivóvíz házi vízkezeléséről.

Vízkezelés az állatkertekben

Vízkezelés az állatkertekben

Az egészséges élőhelyek kialakítása az állatkertekben a halak és más vízi állatok számára megbízható és modern vízkezelést igényel, mind sós- és édesvíz esetében. A ProMinent ozonfilt® és Bono Zon ózonelőállító berendezések a dulcometer mérő- és szabályozó technológiával és a dulcotest mérőszondákkal, valamint a Dulcodes UV-berendezésekkel alapját képezik az optimálisan kialakított szűrő- és fertőtlenítő rendszereknek az állatkerti vízkezelésben.

Elektromágneses vízkezelő készülék

Elektromágneses vízkezelő készülék

A vízművek Magyarország különböző területein különböző minőségű vizet szolgáltatnak attól függően, hogy milyen vízlelő hellyel rendelkeznek. A felszíni vizek általában lágyabbak, a mélyebbről nyert vizek keményebbek, ami a víz ásványi anyag tartalmában jelentkezik. Az eredetileg lágy esővíz a különböző kőzetrétegeken átszivárogva, fémsókat old ki. A vízben lévő ásványi anyagok, mint például a kalcium és a magnézium, az emberi szervezet számára értékesek, ugyanakkor az ezekből képződő vízkő nagy károkat okozhat például, épületgépészeti vezetékekben, háztartási készülékekben, vízzel érintkező berendezésekben. Nagyon sokat hallhatunk bojlerek és csaptelepekben okozott károkról, és arról, hogy vízkezelő készülék használata mellet, mennyivel kevesebb mosószert kell használni a háztartásban. A vízkő lerakódás eltömítheti a vezetéket, nagymértékben csökkentheti a keresztmetszetét, lényeges nyomáscsökkenést okoz. A mozgó alkatrészek erősen károsodnak és nagy energiaveszteség lép fel. Az már nem is kérdés, hogy a kemény vizet kezelni kell: inkább az, hogy hogyan.

Vízkezelés-vízlágyítás

Vízkezelés-vízlágyítás

A készülékben található különleges kiképzésű permanens mágnesek polarizálják az átáramló vizet és a benne lévő oldott ásványi anyagokat. Ennek hatására a kemény kalcit helyett sokkal puhább és apróbb kristályszerkezetű argonit képződik a mészkiválás során. A már korábban lerakódott vízkő fokozatosan leoldódik az aktivált víz hatására, cspán egy korrózió-gátló argonit film marad hátra. A bojlerek alján képződő lerakódások könnyen eltávolíthatók, a mészkőfoltok egyzserűen letörölhetők. A víz aktiváltsága hőmérséklettől függően 3-6 napig megmarad.

Komplex vízkezelés

Komplex vízkezelés

Kutatási munkánk célja természetes alapú adszorbensek és ioncserélők alkalmazi lehetőségeinek tanulmányozása az ivóvízben határérték feletti koncentrációban jelenlévő ammónium-, vas-, mangán- és arzénion, továbbá szervesanyag és bór eltávolítására. A kezdeti szakaszban az általunk kidolgozott eljárást terepi körülmények között vizsgáltuk, a laboratóriumi eredményekből kiindulva terveztünk egyre nagyobb és nagyobb berendezéseket. Az eredményeink alapján megaállapíthattuk, során azt tapasztaltuk, hogy a mintegy 350 m mélyről feljövő víz határértékéken felüli bórt és nátriumionokat is tartalmaz.

 A Margitszigeti elköltözött a Margitszigetről

A Margitszigeti elköltözött a Margitszigetről

A Fővárosi Ásványvíz és Üditőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) 2010 januárjától új, hazai forrásból palackozza ásványvizét, ezzel egyidejűleg Margitszigeti gyártását megszüntette. A több mint 100 éve létező, tradicionális magyar ásványvíz márka megújul minőségében és csomagolásában is a fogyasztói elvárásokhoz igazodva, gyártása az Acquarius-Aqua Kft-vel kötött megállapodás keretében folytatódik. Az ásványvíz piacon megfigyelhető fogyasztói szokásbeli változások szükségessé tették, hogy a vállalat áttekintse és felülvizsgálja termelési, gyártási lehetőségeit és a piaci igényekre gyors és hatékony választ adjon.

Tuti menü