Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ásványvíz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Magyar - KDNP: [3. oldal]
részletek »

Ásványvíz képes leírás: Magyar - KDNP: [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 87 db
Magyar Kereskedelmért Nagydíj

Magyar Kereskedelmért Nagydíj

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. kereskedelmi vezetője, Csikesz Csaba megkapta a Magyar Kereskedelemért Nagydíjat, az idén ötödik alkalommal megrendezett Európai Kereskedelem Napja rendezvényen. Az eseménysorozatot a brüsszeli EuroCommerce hozta életre, Magyarországon pedig a VOSZ állt a kezdeményezés élére. A tekintélyes érdemmel a kereskedelmi vezető egyúttal tovább fokozta a cég elismertségét is.

Új vezérigazgató a Kékkúti Ásványvíz Zrt. élén

Új vezérigazgató a Kékkúti Ásványvíz Zrt. élén

Pályafutása során több sikeres nemzetközi megbízatást is teljesített. Legutóbb a cég Mergers and Acquisition osztályát irányította. Korábban a Nestlé Waters Direct dél-európai üzletágának ügyvezető igazgatója, a Nestlé Waters Direct Europe pénzügyi igazgatója és a Vittel Deutschland ügyvezető igazgatója volt. Gotterbarm németül, franciául, angolul és spanyolul folyékonyan beszél.

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót

Boldog 25. születésnapot Zalaszentgrót! feliratú különleges címkével ünnepli a Zala folyó völgyében található település várossá avatásának negyedszázados évfordulóját a NaturAqua természetes ásványvíz. Az ország 100. városában év végéig megduplázódik az értékben kategóriavezető hazai ásványvíz termelése.

Miből van a jó fröccs?

Miből van a jó fröccs?

Elképesztő eredménnyel zárult vaktesztünk, amelyben a közismert bolti ásványvizeket eresztettünk össze Irsai Olivérrel és egy szintén közismert Hunyadi téri szikvízzel, hogy választ kapjunk az elmúlt másfél évszázad legszorongatóbb kérdésére: ásványvízből is lehet jó fröccsöt készíteni, vagy csak szódából?

Az ásványvizek élettani hatása

Az ásványvizek élettani hatása

Az ásványi anyagok szervezetbe juttatásának legkézenfekvőbb módszere lehet az ásványvízfogyasztás: sportolók, fizikai munkát végzők és idős emberek is egyszerűen és gyorsan pótolhatják ásványi anyag hiányukat, biztosítva ezzel a szervezet optimális működésének feltételeit.

Székely ásványvizek versenyeztek a Tündérek Bora címért

Székely ásványvizek versenyeztek a Tündérek Bora címért

Negyven székelyföldi település ásványvize versenyzett a hétvégén a Tündérek Bora címért a háromszéki Kézdiszentkereszten szervezett Borvíz Ünnepén. A helyiek borvíznek nevezik az ásványvizet, amely több ezer helyen, változatos ásványi tartalommal tör a felszínre Székelyföld sok részén. A nagy hozamú források vizét palackozzák, a kisebb forrásokat napi használatra, népi gyógyfürdők üzemeltetésére használják. Ez utóbbiak számát csak a Hargita-hegység térségében 103-ra becsülik a szakemberek.

Ásványvíz Öttevényből

Ásványvíz Öttevényből

Megtalálták Magyarország egyik legjobb minőségű ásványvizét a Győr-Moson-Sopron megyei Öttevényen. A jégkorszaki rétegek között feltárt víznek még nem adtak nevet. Barta Ákos régi álma vált valóra, amikor ezen az üres építési telken megtalálta a folyékony kék aranyat. És ez az a kút, ami felszínre hozza a jégkorszaki rétegek közé zárt természeti kincset. A víz minőségi vizsgálatain és kóstolásán már túl vannak.

Ásványvíz-OGYFI

Ásványvíz-OGYFI

Természetes állapotában emberi fogyasztásra szánt, elismert víz, amely védett, felszín alatti vízadó rétegből - egy vagy több természetes, vagy mesterségesen feltárt forrásból, kútból - származik. Ásványianyag- és nyomelem-tartalma, valamint egyéb összetevőinek következtében egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Az elismerést az OGYFI adja ki.

Mit kell tudni

Mit kell tudni

A természetes ásványvíz Magyarország nemzeti kincse, nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől és emberi beavatkozástól mentes, természetes élelmiszer. A táplálkozási, valamint általánosan az emberi szervezet életműködése szempontjából kedvező összetételben és kedvező mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket.

Hirdetés
A víz fogalma

A víz fogalma

A legelterjedtebb folyadék, mely a természetben óriási tömegekben fordul elő s nemcsak az állati és növényi szervezetnek egyik alap-alkotó része, hanem lényeges szerepet játszott a föld keletkezési történetében is. A viz szintelen, szagtalan, íztelen folyékony test, mely nagyobb tömegekben kékes szinbe játszik. Sem maga nem ég, sem az égést nem táplálja, de minden égésnek egyik égési terméke. Egy liter vegyileg tiszta viznek súlya 4 C°-nál és 760 mm. légsúlynyomásnál 1 kg. és ez teszi nemcsak a mi súlymértékünk alapját, hanem a fajsúlymeghatározásnak is kiinduló pontja. A hőfok nagy befolyással van a vizre. 4 C°-nál a viz a legsűrübb és a hőfokkal fajsúlya is változik. Vegyileg tiszta viz 760 mm. légnyomásnál 100 C°-ra felmelegítve párolog és gőzzé alakul át; ezt a hőfokot forráspontnak nevezik. Ha pedig a vizet lehűtjük oly hőfokra, hogy az megszilárdul, azaz jéggé fagy, akkor e hőfokot 0-val jelöljük s fagyáspontnak nevezzük. Hogy a 0-foku jégből (1 kg.) 0-foku vizzé olvadjon, erre 79° hőegység kivántatik.

A folyadékfogyasztás

A folyadékfogyasztás

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és 3 hétig élelem nélkül? A víz nélkülözhetetlen az élethez! A felnőtt ember testének 60-70%-át, a gyermekek szervezetének 80%-át alkotja víz. Nem csak a fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem azokat külső közegként is körül veszi.

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és..

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és..

Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és 3 hétig élelem nélkül? A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez! A felnőtt ember testének 60-70%-át, a gyermekek szervezetének 80%-át alkotja víz. Nem csak a fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem azokat külső közegként is körül veszi. Funkciója sokrétű, hiszen oldószer, vivőanyag, hőtároló, hűtőfolyadék, számtalan biokémiai reakció kiindulási és végterméke.

A víz mint gyógyító

A víz mint gyógyító

A Földnek csaknem minden részén számtalan helyen törnek elô források, amelyeknek a vize lényegesen különbözik a közönséges kút-, folyó-, tóvíztôl. Egyik forrás vizében jelentékeny mennyiségû különbözô só van oldva, a másik bôségesen tartalmaz oldott gázokat, például: széndioxidot, kénhidrogént; a harmadiknak a hômérséklete jelentékenyen magasabb, ismét egy másikat a radioaktivitása teszi kiválóvá. Sokszor ezek közül a kiváló tulajdonságok közül nem egy, hanem több is megtalálható egyes forrásvizekben. Az ember azonban nem elégedett meg azzal, amit neki a természet önként nyujtott, hanem felkutatja a föld mélyebb rétegeit és ártézikutak segítségével felszínre hozza azokat a vízmennyiségeket is, amelyek a természet erejénél fogva még nem jutottak volna a napvilágra.

A csapvíz ellenére is vedeljük az ásványvizet

A csapvíz ellenére is vedeljük az ásványvizet

Bikfalvi Istvánné szerint a mértéktelen ásványvízfogyasztásnak nincs egészségügyi kockázata. Azt ugyanakkor elismerte, hogy Magyarországon a csapvíz is kifogástalan minőségű. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer szakértője szerint az egészséges embereknek nem árthat az ásványvíz, de nem érdemes sokáig ugyanazt az összetételű ásványvizet inniuk. Az 1990-es évek elején 3-4 liter volt az évi egy főre jutó ásványvízfogyasztás, tavaly pedig már 105 liter - mondta az InfoRádiónak Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára. Bikfalvi Istvánné szerint a csaknem harmincszoros növekedés hátterében az áll, hogy sokan csapvíz helyett isznak ásványvizet. A magyar csapvíz is megbízható és kifogástalan a minősége, nincsen vele semmi baj, de klórozzák, így sokak szerint nem olyan jó ízű - emelte ki. A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára hangsúlyozta: nincs egészségügyi kockázata az ásványvíz túlzott fogyasztásának, ugyanis napi egy-másfél liter fogyasztása esetén sem kerül akkora ásványi anyag mennyiség a szervezetbe, amely káros lenne, és az ásványvíz eredendően tiszta. A képet az teszi teljessé, ha elmondjuk, hogy a világsztárokkal reklámozott ásványvízfogyasztás súlyosan károsíthatja a környezetet a milliószám kidobott PET-palackok miatt.

Vízkúra minden nyavalyára

Vízkúra minden nyavalyára

A Föld vízkészletének jelentős része a felszín alatt található, eredete főként a beszivárgó csapadék. Ám nem minden forrásvíz lehet ásványvíz, a hőfok függvénye a termál jelző, és csak komoly kritériumokat teljesítve válhat egyikük-másikuk gyógyvízzé - Vizes Hetek a FigyelőNeten.

Az érintés kiütheti az ízlelést vásárláskor

Az érintés kiütheti az ízlelést vásárláskor

Néhány vásárló nagyobb jelentőséget tulajdonít az ásványvíz csomagolásának, mint a tartalmának. Főleg azoknál, akik nem szeretik megérinteni a termékeket, mielőtt megvásárolják. A camdeni Rutgers Üzleti Iskola marketing docense, Maureen Morrin új kutatása szerint a gyártóknak és kereskedőknek alaposan meg kell válogatniuk, milyen a termék csomagolásának tapintása, ha azt akarják, hogy meg is vegyék. Morrin és Aradhna Krishna a Michigani Egyetem marketing tanszékének professzora megvizsgálta, hogy a különböző tapintású, de egyébiránt teljesen egyforma csészék hogyan befolyásolják az íz értékelését. Több mint ezer önkéntes férfinak és nőnek kínáltak fel mintákat ugyanabból az ásványvízből. A kutatás azt sugallja, hogy a gyártóknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk termékeik tapintási jellemzőit. Morrin szerint az érintés nagyon fontos része a fogyasztó élményének, ezért nem szabad mellőznünk ezt a tényezőt csak azért, mert általában nem tudatosul bennünk a szerepe. Morrin és Krishna a kutatás során arra koncentrált, hogy a a termékminőséggel nem kapcsolatos jellemzők, mint pl. a csomagolóanyag tapintása mennyire befolyásolja a vásárló döntéshozatalát.

KDNP: vissza a visszaváltható palackokat!

KDNP: vissza a visszaváltható palackokat!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) jogszabályt módosítana és a termékdíj-szabályozás egyszerűsítésével, az adónem visszaforgatásával, valamint az újrahasznosításhoz szükséges gépek állami támogatásával ösztönözné a gyártókat és a forgalmazókat a környezetkímélő üdítő- és ásványvíz-csomagolás alkalmazására.

Tuti menü