Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szikvíz képes leírás - Ásványvíz.tlap.hu
részletek »

Szikvíz - Ásványvíz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: asvanyviz.tlap.hu » Szikvíz
Keresés
Találatok száma - 9 db
Szódavíz

Szódavíz

A szódavíz (másként szikvíz, a köznyelvben szóda is), nyomás alatt lévő szénsavas ital. Szikvíznek (szódavíznek) csak olyan terméket szabad nevezni, amely szifonfejes palackba, vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonba van töltve.

László Szóda

László Szóda

A szikvízgyártás rövid története: 'A mesterséges ásványvizeknek nem hátrányára, hanem előnyére, a feltalálóknak pedig nem szégyenére, hanem dicsőségére válik, ha sikerül a vízbe az eddig elértnél nagyobb mennyiségben juttatni szabad szénsavat, vagy még annál is nagyobbat, mint amennyit a természetes vizek tartalmaznak.' - ezzel a gondolattal kezdődik Jedlik Ányos egy latin nyelvű tanulmánya, amely rövid összefoglalásban ismerteti Jedlik eredeti eljárását is 'a szódavíz, nátrium-magnéziumos víz, Eger-, Selters-, Püllna-víz' készítésének módja címen

  A szikvízgyártás elterjedése Magyarországon

A szikvízgyártás elterjedése Magyarországon

Jedlik Ányos nyomán hazánkban gyorsan közkedvelt "gyógyvíz" lett a mesterséges ásványvíznek nevezett szikvíz, szódavíz. Ezzel párhuzamosan a fővárosi rézművesek, lakatosok hamarosan átálltak a gépgyártásra, és ennek köszönhető, hogy már a múlt században virágzásnak indult szikvízgyártás, mint kisipari mesterség. Még ma is sok, az évszázadunk elején legyártott szikvízgyártó gép található az országban, működő állapotban. A szikvízgyártás gyorsabb, modernebb térhódítása a két világháború közé tehető. Az akkor gyártott gépek még ma is dolgoznak, termelnek annak bizonyítására, hogy a magyar szikvízgyártási technológia európai színvonalat ért el.

 Ki csinál szódát?

Ki csinál szódát?

A szódavíz feltalálásával eleink szokás szerint a természetet próbálták utánozni: a friss, sokszor szén-dioxiddal telített forrásvizet kívánták meg, s végül sikerült is előállítani - a természetnél sokkal jobb hatásfokkal.

Ballonos ásványvíz - Aquagold-Szikvízgyártó Kft.

Ballonos ásványvíz - Aquagold-Szikvízgyártó Kft.

Cégünk 19 literes ballonos ásványvíz és hálózatra köthető szóda-automaták forgalmazásával, valamint különböző ásványvíz adagolók bérbeadásával, szikvíz gyártásával foglalkozik, immár 10 éve. Valamint foglalkozunk ballonos vízadagoló automaták telepítésével, hálózatra köthető szódagép forgalmazásával, karbantartásával, és a hozzájuk való ballonos ásványvíz kiszállításával. A vízadagoló automaták praktikusan elhelyezhetőek gyárakban, irodákban, üzlethelyiségekben, hivatalokban, bemutatótermekben, mellyel igényeinek megfelelően hűtött, fűtött, vagy szénsavval dúsított prémium minőségű ballonos ásványvizet fogyaszthat. Az Aquagold-Szikvízgyártó Kft. a kiváló minőségű, ideális összetételű, Veritas Gold ballonos ásványvizet kínálja Önnek, munkatársainak, vendégeinek és ügyfeleinek rendszeres fogyasztásra vízadagolóiból. Számunkra az a legfontosabb, hogy ügyfeleink elvárásait maximálisan teljesíteni tudjuk. Tevékenységünket kiterjesztettük immáron vízszűrők forgalmazására, és beszerelésére nagyon kedvező árakkal.

Hungaricum - Rajos szikvíz

Hungaricum - Rajos szikvíz

Garantáltan hagyományos különleges Szikvíz, szódavíz, vízadagoló automaták! Cégünk a Rajos Kft 1997 óta foglalkozik szikvízkészítéssel és ballonos vízpalackozással. Partnereink között üdvözölhetünk több állami intézményt és számos nagyvállalatot. Új termékünk a régi hagyományos egy literes üveges szóda, korszerű rozsdamentes fém szifonfejjel! Ajánljuk figyelmébe minden étterem és vendéglátóhely vezetőjének! Részletek a Magyar Élelmiszerkönyvből Szikvíznek (szódavíznek) csak olyan terméket szabad nevezni, amely szifonfejes palackba, vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonba van töltve. A jó szifonfej biztosítja a tökéletes zárást, és a szódavíz egyenletes, élvezhető minőségét a palackban lévő utolsó cseppig, megkülönböztetve a szikvizet minden más hasonló - csavarzáras kupakkal lezárt - terméktől, garantálva egyben a zárt rendszert a töltéstől a vásárlóig és vissza. A szikvízből ugyanis - a zárt rendszernek köszönhetően - a használat során olyan csekély mennyiségű szén-dioxid távozik csak, hogy a víz szénsavtartalma, kellemes savanykás íze gyakorlatilag a palack egész tartalmában azonos. A szikvíz fogalom-meghatározását, minőségi követelményeit, vizsgálati módszereit az MSZ 8808:1995 Szikvíz szabvány tartalmazza.

Szódagép

Szódagép

Nem fogyaszt csapvizet soha? Most már a háztartási víztisztító gépeknek köszönhetően lakásában is minden percben fogyaszthat egészséges ivóvizet. Hihetetlenül fontos, hogy elég vizet juttassunk a szervezetünkbe, ezért tanácsolják rengetegen az ásványvíz ivását. Nem kell több száz forintért üveges vizeken vásárolnunk, hiszen a háztartási víztisztító berendezés használatával szénsavmentes víz és szénsavas csapolása ugyanúgy lehetséges. A szódagép már elengedhetetlen kelléke egy munkahelynek, de otthon is tökéletesen használható, hiszen a vízhálózatra kapcsolható, így minden alkalommal egészséges és tiszta vizet ihatunk. A Vízszűréstechnika honlapján minden hasznos információt megtalál a szódagép használatával kapcsolatban. Gondoljon az egészségére, igyon friss megszűrt vizet mindennap!

Original Water

Original Water

Az Original Water 180 éves hagyományokat felhasználva egészséges, minőségi szomjoltókat forgalmaz. Természetes alapanyagok felhasználásával egészséges, kiváló minőségű ásványvizet, szikvizet, üdítő- és védőitalokat állítunk elő. Terméklistánkat folyamatosan bővítjük, hogy minden igényt kielégíthessünk. Vízadagoló automatáink a legmagasabb technológiával készülnek, így egészséges, megfelelő hőmérsékletű italkészlet áll folyamatosan rendelkezésre. Az általunk forgalmazott automatákat díjtalanul kiszállítjuk, a későbbiekben biztosítjuk a folyamatos karbantartást. Látogasson el honlapunkra, válasszon terméklistánkból, vegye fel velünk a kapcsolatot, a többi a mi dolgunk! Közel 30 éves tapasztalattal a pontos, igényes kiszolgálásban hiszünk. Keressen minket bizalommal, munkatársunk a legrövidebb időn belül felkeresi Önt!

Szódás vízadagoló

Szódás vízadagoló

Egy hálózati szódagép vagy egy szintén vezetékes vizet használó vízadagoló számos előnnyel bír a ballonos vízautomatákhoz képest. Megszűnnek a rendeléssel kapcsolatos telefonok, a rengeteg időt felemésztő adminisztráció és a ballonok tárolásával járó kellemetlenségek. Az átfolyó rendszerű adagolókkal elkerülheti az állott vizet. Gépeinkből mindig friss, tisztított víz nyerhető. Ez a megoldás környezetbarát is, hiszen nem termel üres palackokat, nem terheli környezetünket felesleges szeméttel. Keressen minket!

Tuti menü